یزد- خیابان کاشانی - روبه روی بانک رسالت - مجتمع ولی عصر- طبقه اول - واحد

امنیت: دوربین مداربسته

دوربین‌های نظارتی و امنیتی یکی از دارایی‌های هر سازمان بوده و به مثابه چشم و گوش‌ آن هستند. به همین جهت توجه به آنها و ایجاد بهترین شرایط به منظور نگهداری از این دارایی ها از جمله مهمترین وظایف مدیران سازمان‌ها به شمار می رود.

دوربین‌های نظارتی و امنیتی یکی از دارایی‌های هر سازمان بوده و به مثابه چشم و گوش‌ آن هستند. به همین جهت توجه به آنها و ایجاد بهترین شرایط به منظور نگهداری از این دارایی ها از جمله مهمترین وظایف مدیران سازمان‌ها به شمار می رود.

در این مقاله قصد داریم هشت نکته اساسی امنیتی را به جهت حفظ و ایجاد شرایط بهینه نگهداری دوربین‌های مداربسته آموزش دهیم.

 

نکته اول: انجام بازرسی‌های شش ماهه

دوربین‌های داخلی و بیرونی سازمان خود را به دقت بررسی کرده و به دنبال علائم خوردگی یا صدمه‌دیدگی روی آنها بگردید. از جایگزین شدن کانکتورهای خورده شده و معیوب با نمونه‌های سالم و بدون ایراد اطمینان حاصل کنید؛ چرا که هر کانکتور خراب می‌تواند بخشی از سیستم امنیتی و تجهیزات نظارتی را از مدار خارج سازد. تمامی منابع انرژی را برای اطمینان از این که توان سیستم پس از وقوع خرابکاری، طوفان، آتش‌سوزی یا دیگر رویدادهای ناخواسته کاهش نمی‌یابد، کنترل کنید. چنانچه در سازمان تان سیستم برق اضطراری (UPS) دارید، از کامل بودن شارژ آن اطمینان حاصل کرده و به علائم هشداردهنده مرتبط با افت توان UPS دقت کنید.

 

نکته دوم: پاکسازی لنزهای دوربین به جهت افزایش عملکرد و بازدهی تصویربرداری

لنز دوربین‌های داخل و خارج بانک را از لحاظ وجود گردوغبار، لکه، قطرات آب و سایر عناصر مخل در ایجاد دید شفاف هر شش ماه یکبار بررسی کنید. لنزهای کثیف، مانع عملکرد مناسب دوربین‌های نظارتی می شوند؛ چرا که کیفیت ویدیوی ضبط شده و تصویرهای گرفته شده را تغییر داده و تشخیص اشیای موجود در ویدیوها و تصاویر را سخت و بعضاْ غیرممکن می‌سازند.

نکته سوم: حصول اطمینان از قرارگیری صحیح و اصولی جعبه دوربین‌ها و اطمینان از تحت فشار نبودن دوربین

در طول بازرسی‌های شش ماهه خود، موقعیت دوربین‌های موجود در داخل و خارج را به درستی تنظیم کرده و مطمئن شوید که زاویه دید و نحوه جایگیری دوربین‌ها نیازهای امنیتی فعلی و میدان دید مورد نظر به جهت نظارت را برآورده می‌سازد. محل قرار گرفتن دوربین‌های مختلف بانک را بررسی کنید تا از شل نبودن آنها مطمئن شوید. چنانچه متوجه شدید که محل قرار گرفتن دوربین های نظارتی تحت تأثیر ارتعاشات یا موارد مخل دیگری است که بر روی کیفیت تصویربرداری تأثیر سوء دارند، محل نصب دوربین را تغییر دهید.

نکته چهارم: تعویض دوربین‌های با کیفیت تصویر پایین یا قطعات شکسته

چنانچه طی نظارت و پایش دوربین‌های نظارتی متوجه کیفیت پایین تصاویر دوربین‌ها شدید، به سرعت آنها را با دوربین‌های سالم و بهتر جایگزین کنید. در طول بازرسی دوربین‌ها به قطعات شکسته ای که باید تعویض شوند، توجه کنید. چنانچه دوربینی نیاز به تعویض قطعات یا لوازم جانبی دارد، توصیه می‌شود که قطعات جدید را از همان تولیدکننده یا فروشنده مورد اعتمادی که خرید اولیه را از وی انجام داده اید، تهیه کنید. به این ترتیب، از اصلی بودن قطعات خریداری شده مطمئن خواهید بود. تمامی قطعات می‌بایست ضمانت‌نامه و تضمین تعویض در صورت خرابی زودهنگام را داشته باشند.

نکته پنجم: بازنگری زاویه دید دوربین‌ها

کلیه دوربین‌های نصب شده در فضای باز اطراف سازمان یا بانک را بررسی کنید و از ارایه نمای کلی و زاویه دید گسترده و همچنین دید شفاف توسط آنها مطمئن شوید. برای جلوگیری از ایجاد اخلال در ارایه دید شفاف توسط دوربین‌های بیرونی، تمامی موانع از جمله بوته‌ها، شاخ و برگ درختان و دیگر موانع موجود در اطراف دوربین‌ها را برطرف کنید. حین وارسی دوربین‌های بیرونی مطمئن شوید که پرنده‌ها و زنبورها اطراف دوربین‌های بیرونی سازمان لانه نساخته باشند.

نکته ششم: کنترل حصار و حفاظ‌ های اطراف دوربین

یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهید این است که دوربین‌های داخلی و بیرونی بانک را از آسیب‌های محیطی محافظت کنید. مطمئن شوید که فضای نگهدارنده دوربین نسبت به نفوذ آب مقاوم باشد. مکان قرارگرفتن دوربین‌ها را بررسی کنید تا از حفاظت آنها در برابر نفوذ آب، گرد و خاک و دیگر عوامل آسیب‌زای محیطی مطمئن شوید. تابش مستقیم و شدید نور آفتاب یا در معرض رطوبت شدید قرار گرفتن آن می‌تواند آسیب‌رسان باشد؛ به خصوص اگر دوربین‌ها طراحی مقاوم در برابر ضربات و آسیب‌های محیطی را نداشته باشند. از این رو بهتر است دوربین‌های بیرونی بانک را با استفاده از حفاظ‌ها و قفسه‌های کوچک محافظ بپوشانید.

نکته هفتم: اطمینان از اتصال ایمن کابل ها

اتصالات شل یا کابل‌های ساییده شده، عوامل اصلی خرابی و اشکال در کار دوربین‌های امنیتی و نظارتی هستند. تمامی کابل‌ها و اتصالات را بررسی کرده و مطمئن شوید که هیچ یک از آنها خرابی، ساییدگی یا قطعی نداشته باشند. این مسأله شامل تمامی کابل‌های متصل به دوربین‌های امنیتی و DVR نیز می‌شود. هرگونه قطعی یا ساییدگی در کابل‌ها می‌تواند منجر به قطع شدن دوربین و کاهش دایره نظارتی شما بر بانک و محیط اطراف آن شود.

نکته هشتم: نگهداری دستورالعمل‌های نصب و نگهداری دوربین‌های نظارتی و سیستم‌های امنیتی

هنگام خرید و نصب دوربین‌های نظارتی، دستورالعمل‌های خاص نگهداری آنها را دریافت کنید. دستورالعمل‌های استفاده و نگهداری سیستم‌های نظارتی را در مکانی امن و قابل دسترس نگهداری کنید تا در زمان نیاز بتوان از آنها استفاده کرد. زمانی که دوربین‌های نظارتی دچار مشکل می‌شوند، قبل از هر چیز به سراغ دستورالعمل‌های نگهداری آنها بروید تا در هزینه‌های تعمیر و نگهداری صرفه جویی کنید. دقت کنید که در صورت نیاز به تعمیر و سرویس آنها تنها از شرکت‌های تعمیراتی و افراد مطمئن کمک بگیرید.

 

منبع: njsolutions

ارسال یک دیدگاه